HTML

Biztosítás

Biztosítással kapcsolatos információk.

Friss topikok

5 dolog, ami drágíthatja a kötelezőt!

2010.03.24. 10:10 B.Andrea

A kötelező gépjármű-felelősség biztosítás kiválasztásakor sokan még mindig a legolcsóbb mellett döntenek, de az utolsó kampány idején a társaságok arról számoltak be, hogy egyre több szerződő inkább egy valamivel drágább ajánlatot választ, csak megbízható biztosító álljon a háttérben.
5 olyan tényezőt lehet kiemelni, amely jelentősen drágíthatja vagy akár olcsóbbá is teheti a biztosításunkat.

1.A forgalmi engedélybe bejegyzett irányítószám
A biztosító társaságok különböző statisztikákkal rendelkeznek arról, hogy a balesetek az ország mely területén milyen gyakorisággal fordulnak elő. A kevésbé veszélyeztetett régiókban az autósok olcsóbb, a fokozottan veszélyes övezetekben drágább biztosítási díjra számíthatnak.

2.A szerződő életkora
A statisztikák szerint a 25 év alatti autósok általában magasabb biztosítási díjakat kénytelenek fizetni, de több évnyi balesetmentes közlekedés esetén a különbség már nem annyira drámai.

3.Az autó típusa
A biztosítók típus és modell szerint is megbonthatják a baleseti statisztikákat, ennek megfelelően lesznek olyan autók, melyek nagyobb valószínűséggel koccannak, és amelyek ritkábban vesznek részt biztosítási eseményben.

4.A szerződő neme
Statisztikák szerint a nők kisebb valószínűséggel vesznek részt súlyos közlekedési balesetben, mint a férfiak. Ennek köszönhető, hogy azonos egyéb feltételek mellett a biztosítási díjuk általában alacsonyabb.

5. A szerződő foglalkozása
A szerződő foglalkozása is hatással van a biztosítási díjra, fontos, hogy a tényleges titulust jelöljük meg, mert a biztosító megtévesztése érvénytelenítheti az esetleges későbbi kárigényünket.

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás kötelező

A bejegyzés trackback címe:

https://biztosito.blog.hu/api/trackback/id/tr941864518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása