HTML

Biztosítás

Biztosítással kapcsolatos információk.

Friss topikok

Az ACE felmondta a munkanélküliségi biztosításokat

2009.12.08. 13:01 B.Andrea

Múlt év tavaszától a Biztosítás.hu értékesítette az ACE munkanélküliségi biztosítását, de nyár óta új szerződést ennek a cégnek a nevében nem kötöttek, viszont azóta az April hasonló termékét értékesítik - mondta Rácz István. Az ACE tulajdonosai már induláskor jelezték, hogy a kockázatot 10 százalékos munkanélküliségig tudják vállalni, viszont Magyarországon az arány azóta átlépte ezt a limitet.

Az ACE ezért - a biztosítási törvényben előírtak szerint – a december 31-i biztosítási évforduló előtt egy hónappal felmondta a szerződéseket. Az alkusz elektronikus levélben is értesítette az ügyfeleket, akik egy kattintással átszerződhetnek az April-hoz. A díj változatlan, várakozási idő nincs – vagyis a kockázatvállalás azonnal elkezdődik -, a szolgáltatás pedig annyiban lesz más, hogy a közös megegyezéssel történő felmondásra az új biztosító nem fizet. Az ACE tapasztalata szerint az elbocsátások háromnegyede csoportos létszámleépítés volt. Az eddigi ügyfelek tehát nem maradnak biztosítási fedezet nélkül.

Francois Maresquier, az April CEE Development Kft. vezérigazgatója elmondta, hogy a válság felerősítette az emberekben a munkanélküliségtől való félelmet, ám úgy vélte, a munkanélküliség, mint kockázat, egy biztosító által kezelhető. A magyar munkavállalók száma hárommillió, de közülük egymillió valamilyen formában vállalkozó, így ők nem köthetnek munkanélküliségi biztosítást. A fennmaradó kétmilliós alkalmazotti réteget viszont potenciálisan fenyegeti a munkanélküliség a vezérigazgató szerint.

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás biztosító munkanélküliségi

A bejegyzés trackback címe:

https://biztosito.blog.hu/api/trackback/id/tr651583230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása