HTML

Biztosítás

Biztosítással kapcsolatos információk.

Friss topikok

Alkotmányellenes változtatások?

2010.04.02. 10:37 B.Andrea

A MABISZ és a Magyar Autóklub is az Alkotmánybírósághoz fordult a ma hatályba lépett biztosítási törvény új rendelkezései miatt. Ezentúl ugyanis a biztosító a kár helyreállításához szükséges költségeket csak akkor térítheti meg, ha a károsult által bemutatott számla igazolja az anyagköltséget és a szükséges munkák megnevezését és díját.

A gépjármű felelősség biztosítási törvény április 1-én hatályba lépő új rendelkezése szerint: a biztosító köteles előzetes kalkulációt készíteni az általa megtéríthető helyreállítási költségekről, a javítás pontos összegéről pedig a károsultnak számlát kell benyújtania. Eddig a kárrendezés általános szabályai szerint juthattak pénzükhöz, ehhez csak a jogalapot kellett igazolniuk. Április 1-től csak előleget térít a biztosító, ezért kell az előzetes kalkuláció. Sőt, ha az autó alkalmatlannak tűnik a közúti forgalomra, ezt jelenteniük kell a közlekedési hatóság felé. Az érintett szakmai szervezetek nem értenek egyet ezekkel a módosításokkal, Ezért mind a MABISZ, mind pedig a Magyar Autóklub is beadvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz különböző okokból.

A beadott indítványokról az Alkotmánybíróság egyelőre nem nyilatkozott.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: törvény biztosítási

A bejegyzés trackback címe:

https://biztosito.blog.hu/api/trackback/id/tr471888918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása