HTML

Biztosítás

Biztosítással kapcsolatos információk.

Friss topikok

Alulbiztosítottak a lakások

2010.06.09. 10:51 B.Andrea

Általában a legveszélyeztetettebb ingatlanokat nem védik meg tulajdonosaik, illetve gyakran olyanok nem kötnek biztosítást, akiknek esélyük sincs, hogy saját erőből pótolják értékeiket.
A lakásbiztosítások jelentős része nem nyújt fedezetet az esetleges károkra, a lakások pedig alulbiztosítottak.

Magyarországon a 4,3 millió lakás és nyaraló 72 százaléka rendelkezik biztosítással, amely ugyan nemzetközi összehasonlításban nem számít rossz aránynak, a tapasztalatok szerint azonban általában éppen a legveszélyeztetettebb ingatlanokat nem védik tulajdonosaik, illetve gyakran olyanok nem kötnek biztosítást, akiknek esélyük sincs, hogy saját erőből pótolják értékeiket.

Míg 1997 óta évente legalább 240 ezerrel nőtt a lakásbiztosítások állománya, az utóbbi időben megfordult a trend. Tavaly mintegy 30 ezerrel csökkent a szerződések száma, s a folyamat idén sem állt meg: jelenleg 38 ezerrel kevesebb lakásbiztosítást kezelnek a cégek, mint 2008 végén.
 

Szólj hozzá!

Címkék: lakásbiztosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://biztosito.blog.hu/api/trackback/id/tr362068374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása