HTML

Biztosítás

Biztosítással kapcsolatos információk.

Friss topikok

Másfél millióan találtak olcsóbb biztosítást

2010.04.14. 11:37 B.Andrea

Az eddigi legintenzívebb kampányidőszakot zárta a kötelező biztosítási piac tavaly év végén, ugyanis több mint másfél millió járműre kötöttek új szerződést, ebből több mint egy millió esetben tényleges biztosítóváltás is történt. - közölte a PSZÁF.
Sokan 15 ezer forint feletti összeget tudtak megtakarítani az átszerződéssel.

A tavalyi volt az utolsó olyan kampányidőszak, amikor az ügyfelek a naptári év végével válthattak biztosítót. Az új törvényi szabályozás szerint a jövőben az éves biztosítási szerződések fordulónapján lesz lehetőség a váltásra. Feltehetően emiatt, a 2010-re meghirdetett díjaknál jelentős kedvezményeket lehetett igénybe venni, több biztosítónál 50 százalékot meghaladó volt a kedvezmény mértéke, de a biztosítónkénti kedvezmények meglehetősen eltérő jelleget mutattak. A 4 milliós hazai kötelezőállományon 14 biztosító osztozik, közülük egy, a Wabard Biztosító Zrt. nem fogadhatott be új szerződési ügyfélajánlatot a 2009-2010-es átszerződési időszak során.

Új szerződést 1 551 093 járműre kötöttek (egyedi és flotta járművek együttesen), ebből 517 084 volt a visszakötés, vagyis a felmondás után ugyanahhoz a biztosítóhoz való visszatérés. A ténylegesen biztosítót váltók száma 1 033 999 volt, amelyből 964 ezer volt az egyedi szerződéssel rendelkező biztosított - a PSZÁF szerint ez volt a legintenzívebb kampányidőszak az üzletág történetében.

1 komment

Címkék: biztosítás kötelező

A bejegyzés trackback címe:

https://biztosito.blog.hu/api/trackback/id/tr431920230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swanny 2010.07.09. 09:37:06

Tényleg szuper volt, hogy sokat lehetett spórolni! Nekem is az ár az elsődleges kötelező terén, meg gondolom másoknak is, bár azért a megbízhatóság sem mindegy. De szerintem még a következő évre is lesznek kedvező ajánlatok, mert sok embernek decemberben fog lejárni az éves biztosítási időszaka. Ti amúgy hogy szoktatok dönteni? Én alkusz oldalakon hasonlítgatok, mert ott egyben látszik minden, és ott is kötöm meg.
süti beállítások módosítása