HTML

Biztosítás

Biztosítással kapcsolatos információk.

Friss topikok

Az Uniqa az online kgfb-váltás nyertese

2009.12.09. 11:48 B.Andrea

Legnagyobb nettó ügyfél-nyereséggel az Uniqa jött ki a novemberi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampányból, de a legtöbb új ügyfelet, szám szerint 71 ezret, a piacvezető Allianz szerezte. Az új ügyfelek mellett viszont 88 ezret el is veszített novemberben.
Ezzel szemben az Uniqa 45 ezer új ügyfélhez jutott, de csak 16 ezret veszített. Az Aegon 35 ezer nyereség mellett 25 ezer veszteséget könyvelhetett el. A KÖBE nyeresége és vesztesége is 25-25 ezer ügyfél volt, míg a Posta Biztosító 25 ezer új ügyfél mellett 18 ezret veszített.

Az online alkuszoknál összesen 500 ezer volt a váltások száma, további 30 ezren a biztosítók honlapjain kalkuláltak. A korábbi tendenciák alapján feltételezhető, hogy a hagyományos módon biztosítót váltókkal együtt meglesz idén az egymillió váltó-ügyfél.

December 1. éjfélig lehetett felmondani a meglévő szerződéseket, de az újak december végéig megköthetők. Így a jelenleg kirajzolódó tendencia kicsit módosulhat, de az internetes alkuszok tapasztalatai szerint a kampány első három napja után már az alapvető tendenciák nem változnak.

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás biztosító kötelező

A bejegyzés trackback címe:

https://biztosito.blog.hu/api/trackback/id/tr461585559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása