HTML

Biztosítás

Biztosítással kapcsolatos információk.

Friss topikok

Mi lett veled baleset-biztosítási piac?

2010.03.30. 10:06 B.Andrea

A válság a baleset-biztosítási piacot is visszavetette: a PSZÁF adatai szerint a 2008-as zsugorodást követően tavaly tovább csökkent a biztosítók által kezelt szerződések száma és az ebből származó díjbevétel is. Ennek oka, hogy az ügyfelek általában valamely egyéb biztosítás kiegészítő módozataként kötnek baleset-biztosítást, mikor az önálló biztosítással akár jobban is járhatnának.
Javulás nem igazán várható, hiszen a gazdasági krízis miatt szinte mindenki igyekszik csökkenteni kiadásait.

A baleset-biztosítás leggyakrabban kiegészítő biztosításként funkcionál, legismertebbek talán az utasbiztosítások, amikor utazás idejére egy csomagban kötünk baleset-, egészség-, poggyászbiztosítást, emellett gyakoriak még az élet-és lakásbiztosítás, sőt a kgfb vagy a casco mellé kötött baleset-biztosítások is.

Az önálló baleset-biztosítások általában rugalmasabbak: speciális kockázatot fednek le a baleseti halál esetén túl, például égés, csonttörés, kórházi ápolás vagy műtét esetén is.
 

Szólj hozzá!

Címkék: baleset biztosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://biztosito.blog.hu/api/trackback/id/tr811880142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása