HTML

Biztosítás

Biztosítással kapcsolatos információk.

Friss topikok

A fiatalok féltik jobban az állásukat

2009.12.10. 10:31 B.Andrea

Leginkább a 30-40 év közöttiek keresik a munkanélküliségi biztosítást, és havi 100 ezer forintot szeretnének kapni állásvesztés esetén. A diplomásoknak olcsóbb a termék, és tíz alkalmazottból átlagosan csak hét felel meg a feltételeknek.

Az elbocsátástól, illetve a munkaképtelenné válástól tartó dolgozóknak negyedik hónapja kínálnak egy új jövedelemkiesési biztosítást az alkuszok.
A várakozásokkal ellentétben elsősorban nem a nyugdíj előtt álló, nagyobb elbocsátási kockázattal szembesülő ötven feletti korosztály érdeklődik leginkább a konstrukció iránt, hanem a 10-15 éves munkaviszonnyal rendelkező munkavállalók.

100 ezer forint 9 hónapig

A termék a korábbiakkal ellentétben – amelyeknél kilenc hónapig fizet a biztosító – már féléves kifizetési időszakra is köthető. Ez azonban a nem volt annyira népszerű, hiszen az ügyfelek inkább a nagyobb biztonságot jelentő 9 hónapos módozat mellett döntöttek.

Állásvesztés esetén a biztosító által adott összeg nem haladhatja meg a biztosított havi nettó jövedelmének a 70 százalékát. A plafont is megszabták, az ügyfél havi 250 ezer forintnál nem kaphat többet. A biztosítást eddig megkötők többsége ennek ellenére úgy gondolja, hogy havi 100 ezer forint az az összeg, amelyet munkajövedelem híján mindenképpen meg szeretne kapni.

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás jövedelemkiesés

A bejegyzés trackback címe:

https://biztosito.blog.hu/api/trackback/id/tr701587776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása