HTML

Biztosítás

Biztosítással kapcsolatos információk.

Friss topikok

Tovább zsugorodó cascopiac

2010.02.15. 12:09 B.Andrea

Folyamatosan csökken a casco piac bevétele. Míg 2006-ban a díjbevétel meghaladta a 104 milliárd forintot, 2008-ban a MABISZ adatai szerint ez az összeg már csak 98,7 milliárd forint volt. Tavaly a piaci szereplők becslése szerint nagyon rossz éve volt a biztosítóknak, így az összesített cascobevétel 90-95 milliárd forint közé sülyedhetett. A szerződések száma eközben a 2008-as 930 ezerről 870 ezerre csökkent. Ennek oka leginkább a gépjárműpiac romló helyzetében keresendő. Folyamatosan csökken a forgalomba helyezett gépjárművek száma Magyarországon, ez mérsékelte a használt gépjármúvek adásvételének számát is. A cascoértékesítés pedig függ ezeknek a számoknak a változásától.
Idén további zsugorodás várható a cascopiacon. Talán az év második felében vagy jövőre bekövetkezhet némi pozítiv fordulat a piacon.

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás casco

A bejegyzés trackback címe:

https://biztosito.blog.hu/api/trackback/id/tr911759876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása