HTML

Biztosítás

Biztosítással kapcsolatos információk.

Friss topikok

Panaszt tettek az autókereskedők a PSZÁF-nél

2010.03.23. 12:50 B.Andrea

Panaszt nyújtottak be az autókereskedők a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF), mert álláspontjuk szerint a biztosítók tisztességtelenül járnak el a vétlen autósokkal szemben a kötelező biztosítási károk rendezésénél. Az állami felügyelet hamarosan megkezdi az ügyben a vizsgálatot.

A szakértők úgy vélik, hogy a biztosítók gyakorlata számos veszélyt rejt magában.
Nem ritka például az az eset, hogy a biztosító társaságok szerint gazdaságosan már nem javítható az autó, ezért totálkárosnak minősítik. Ilyenkor roncsáron megvásárolják és elárverezik. Előfordul, hogy az ilyen autók azután "átpapírozva" tovább járják az utakat.

A biztosítási szakemberek szerint egyfajta sajátos, magyar összjátékról van szó.             A márkakereskedők érdeke ugyanis, hogy növeljék forgalmukat - ezt azonban már jó ideje nem az eladásokból tehetik, hanem részben a javításokból. Emellett számos biztosító igyekszik minimalizálni a költségeit, az autósok pedig kénytelenek elfogadni a játékszabályokat.



Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás biztosító

A bejegyzés trackback címe:

https://biztosito.blog.hu/api/trackback/id/tr41862208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása